• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ринок землі в Україні: за три роки продано понад півмільйона гектарів
    Опубликовано: 2024-07-11 12:02:43

    Відкритий ринок землі в Україні за три роки свого функціонування продемонстрував значну активність. Згідно з даними Опендатабот, було укладено понад 254 тисячі угод купівлі-продажу сільськогосподарських земель, загальною площею 567 322 гектари. Середня вартість одного гектара досягла 41 тисячі гривень.

    Найбільш активним роком продажу став 2023, коли реалізували 179 921 гектар землі. Лідером за обсягом проданих земель стала Полтавська область, де за три роки було продано 60 360 гектарів.

    Дніпропетровська область зайняла друге місце, реалізувавши 58 869 гектарів землі. Харківська область посіла третє місце з результатом у 54 458 гектарів.

    Опендатабот зазначає, що висока активність на ринку землі свідчить про зацікавленість аграріїв у легалізації своїх угідь та впровадженні сучасних методів господарювання. Важливу роль у цьому відіграють економічні та інвестиційні перспективи, які відкриває ринок землі.

    Експерти підкреслюють, що середня вартість землі в 41 тисячу гривень за гектар є показником стабільного попиту та пропозиції на ринку. Це свідчить про те, що українські аграрії готові інвестувати у розвиток своїх господарств, розраховуючи на тривалу перспективу.

    Аналітики вважають, що успіх ринку землі також сприяє розвитку регіональної економіки, залученню нових інвестицій та створенню робочих місць. Зростання попиту на земельні ділянки підштовхує до модернізації аграрного сектора та підвищення його ефективності.

    Таким чином, ринок землі в Україні продовжує розвиватися, демонструючи значний потенціал для економічного зростання та сталого розвитку аграрного сектора.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.