• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зростання цін на пшеницю та ячмінь в портах
    Опубликовано: 2024-07-07 10:33:14

    Зростання цін на пшеницю та ячмінь в портах

    Ціни на пшеницю та ячмінь у портах почали зростати після декількох місяців стабільності. Цей тренд викликаний кількома факторами, які суттєво вплинули на ринкові умови та попит на зернові культури. Одним із головних факторів є несприятливі погодні умови в ключових регіонах вирощування зернових, що зменшило очікувані обсяги врожаю.

    На пшеницю ціни піднялися на 5% у порівнянні з попереднім місяцем, досягнувши рівня 230 доларів за тонну. Виробники пшениці відзначають, що навіть незначне підвищення цін може значно вплинути на їх прибутковість. Погіршення погодних умов у таких країнах, як США, Росія та Україна, призвело до зменшення пропозиції пшениці на світовому ринку.

    Ціни на ячмінь також зросли, досягнувши 210 доларів за тонну, що на 7% більше у порівнянні з попереднім місяцем. Експортери ячменю з України та Австралії повідомляють про збільшення попиту з боку країн Близького Сходу та Північної Африки. Це зростання попиту обумовлене збільшенням потреб у кормових культурах та продовольстві в цих регіонах.

    Аналітики ринку прогнозують, що ціни на зернові культури можуть продовжувати зростати у найближчі місяці. Очікується, що світові запаси пшениці та ячменю будуть залишатися на низькому рівні, що буде стимулювати подальше підвищення цін. Крім того, можливі подальші зміни в торговельній політиці ключових експортерів та імпортерів зернових культур також можуть вплинути на ціни.

    Фермери та аграрні підприємства зараз стикаються з викликом балансування між підвищеними витратами на виробництво та необхідністю залишатися конкурентоспроможними на світовому ринку. Підвищення цін на зернові може стати як можливістю, так і ризиком для виробників, залежно від їхньої здатності адаптуватися до нових умов ринку.

    У результаті, ситуація на ринку зернових культур залишається напруженою, і багато залежатиме від подальших погодних умов, політичних рішень та глобальних економічних тенденцій. Виробники та експортери мають бути готовими до можливих коливань цін та враховувати ці фактори у своїй стратегії.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.