• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна за перше півріччя 2024 року експортувала товарів на суму $19,5 млрд
    Опубликовано: 2024-07-03 12:08:27

    Україна за перше півріччя 2024 року експортувала товарів на суму $19,5 млрд, що ідентично показникам за аналогічний період 2023 року. Попри стабільний обсяг експорту, імпорт за цей період зріс на 4,9%, досягши $31,9 млрд.

    Ці дані були озвучені заступником міністра економіки та торговим представником України Тарасом Качкою. Він зазначив, що загальний обсяг експорту у ваговому вираженні збільшився на 35%, склавши за перше півріччя 71 млн тонн.

    Качка пояснив, що зміни у кореляції цін на основні експортні товари спричинили ситуацію, коли обсяг експорту у ваговому вираженні значно зріс, проте загальна виручка залишилася стабільною. Це вказує на те, що ціни на основні експортні товари знизилися, хоча їхній фізичний обсяг зріс.

    У червні імпорт зменшився на 5,6% і склав $4,8 млрд. Проте за перше півріччя Україна імпортувала товарів на суму $31,9 млрд, що на 4,9% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Ці дані свідчать про активне відновлення імпортної діяльності країни.

    Збільшення обсягу експорту свідчить про відновлення економічної активності в Україні, проте стабільність виручки від експорту вказує на необхідність пошуку нових ринків збуту та підвищення доданої вартості експортованих товарів. Значне зростання імпорту може бути пов'язане з відновленням внутрішнього споживання та активізацією виробничих процесів.

    В цілому, стабільний експорт і зростання імпорту за перше півріччя 2024 року демонструють поступове відновлення української економіки. Це свідчить про позитивні тенденції, які потребують подальшої підтримки з боку держави для забезпечення сталого розвитку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.