• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китайське розслідування щодо імпорту свинини з ЄС: причини та наслідки
    Опубликовано: 2024-06-19 18:06:45

    Китай розпочав антидемпінгове розслідування стосовно імпорту свинини та похідних продуктів з Європейського Союзу, заявивши про штучно занижені ціни на ці продукти. Ця ініціатива стала відомою 17 червня і вже викликала значні обговорення в міжнародних торговельних колах. Про це повідомляє Економічна правда.

    Китайська асоціація тваринництва звернулася до власних торгових органів ще 8 червня з скаргою на імпортні ціни європейської свинини, запитуючи про необхідність проведення антидемпінгового розслідування. Крім того, була подана аналогічна скарга і щодо молочних продуктів з ЄС.

    У відповідь на це в Європейській комісії підкреслили, що не вважають китайське розслідування загрозою і готові гарантувати його відповідність міжнародним торговельним стандартам, зокрема правилам Світової організації торгівлі.

    Іспанія, яка є найбільшим експортером свинини до Китаю, вже висловила обурення та закликає до переговорів з китайськими владами для уникнення введення тарифів на свої експортні поставки.

    За даними, наданими Міністерством торгівлі Китаю, ЄС поставив більш ніж половину імпортованої свинини в Китай у 2023 році на загальну суму близько 6 мільярдів доларів США. З цієї суми приблизно чверть є виробництвом Іспанії. Країни, які посідають друге і третє місце за обсягами експорту, Нідерланди та Данія, відправили до Китаю свинини на суми 620 мільйонів і 550 мільйонів доларів відповідно минулого року.

    Розслідування, за офіційними заявами, має завершитися до 17 червня 2025 року, але існує можливість його продовження на ще шість місяців у випадку необхідності. Подальший розвиток цієї ситуації визначить, яким чином Китай та ЄС зможуть зберегти баланс у торговельних відносинах у сфері агропродуктів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.