• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зниження світових цін на сою досягло найнижчого рівня за останні чотири роки, що відобразилося на міжнародних ринках та вплинуло на виробників та експортерів цього важливого сільськогосподарського продукту
    Опубликовано: 2024-06-24 12:01:26

    Зниження світових цін на сою досягло найнижчого рівня за останні чотири роки, що відобразилося на міжнародних ринках та вплинуло на виробників та експортерів цього важливого сільськогосподарського продукту.

     За даними Міжнародного союзу по соєвому бобу, ціни на цей продукт впали до $300 за тонну, що стало найнижчим показником з 2020 року.

    Причини зниження цін на сою різноманітні. Однією з них є збільшення виробництва соєвих бобів у головних країнах-виробниках, таких як США, Бразилія та Аргентина. Надмірна пропозиція на ринку спричинена сприятливими погодними умовами та використанням новітніх сільськогосподарських технологій, що призвело до збільшення врожаю.

    Подальшим фактором, що вплинув на зниження цін на сою, є зменшення попиту на цей продукт у Китаї, одному з найбільших світових імпортерів сої. Перебудова китайської політики щодо використання сої у тваринництві та зменшення обсягів імпорту в результаті епідемії свинячого грипу також сприяли падінню цін на цей продукт.

    Для багатьох країн-виробників сої це зниження цін стало серйозним викликом. Зменшення прибутків від продажу сої може призвести до скорочення виробництва та вплинути на економічну ситуацію в аграрному секторі. У зв'язку з цим, уряди країн-виробників розглядають можливі заходи підтримки для фермерів та інших учасників ринку сої.

    Незважаючи на негативні наслідки для виробників, зниження цін на сою може бути корисним для споживачів, зокрема для тих, хто використовує сою як основний складник для виробництва продуктів харчування та кормів для тварин. Зниження вартості цього продукту може призвести до зниження вартості кінцевих товарів для споживачів, що може стимулювати споживчу активність та підтримати ринок.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.