• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ринок рису: рекордні ціни за останні 15 років
    Опубликовано: 2024-06-17 12:06:54

    Ринок рису: рекордні ціни за останні 15 років

    На ринку рису відзначається значний ріст цін, що став новим рекордом за останні 15 років. За даними міжнародних агентств, ціни на рис зросли на 20% порівняно з минулим роком, досягнувши найвищого рівня з 2009 року. Це спричинено різними факторами, включаючи зменшення виробництва, збільшення попиту та природні катаклізми.

    Один з факторів, що призвів до зростання цін, - зменшення виробництва. У багатьох країнах, які є основними виробниками рису, спостерігається зменшення виробництва через різні причини, такі як негода, недостатнє зрошення та технічні проблеми. Це призвело до дефіциту пропозиції на світовому ринку, що впливає на ціни.

    Зростання попиту також вплинуло на ринок рису. Зокрема, зростаюча популярність азіатської кухні у всьому світі призвела до збільшення попиту на рис. Крім того, зміни в харчових звичках та популярність веганських та вегетаріанських дієт також сприяють зростанню попиту на рисові продукти.

    Природні катаклізми, такі як повені та засухи, також впливають на ціни на рис. Ці природні явища можуть завдати серйозної шкоди врожаю рису, що призводить до зменшення пропозибі рису та, відповідно, до підвищення його ціни.

    Зростання цін на рис має серйозний вплив на господарство країн-імпортерів рису, зокрема на країни Південно-Східної Азії, де рис становить основну частину харчової дієти. Збільшення витрат на рис може призвести до збільшення інфляції та збільшення соціальної напруженості.

    У зв'язку з цим, багато країн шукають способи забезпечити стабільність на ринку рису шляхом розвитку внутрішнього виробництва, диверсифікації джерел постачання та стимулювання інновацій у сільському господарстві.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.