• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд ухвалив рішення про надання грантової фінансової допомоги малим сільгоспвиробникам
    Опубликовано: 2024-06-06 12:05:27

    Кабінет міністрів України ухвалив рішення про надання грантової фінансової допомоги малим сільгоспвиробникам. Відповідне розпорядження №495-р було прийнято на черговому засіданні уряду за поданням Міністерства аграрної політики та продовольства.

    Як повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України, грантові кошти допоможуть малим аграріям, які володіють або користуються до 120 гектарів землі, а також тим, хто утримує до 100 корів або до 500 голів кіз та овець.

    Згідно з розпорядженням, малі землевласники зможуть отримати 4000 гривень на один гектар оброблюваних угідь. Власникам худоби передбачено компенсацію в розмірі 7000 гривень на одну корову всіх напрямів продуктивності та 2000 гривень на одну голову кіз або овець.

    Заявки на грантову допомогу прийматимуться через Державний аграрний реєстр. Орієнтовний початок прийому заявок - кінець червня поточного року. Деталі щодо процесу подання заявок будуть оприлюднені на офіційному сайті Міністерства аграрної політики та продовольства.

    Окрім надання грантів, уряд ухвалив рішення про збільшення статутного капіталу Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Це рішення спрямоване на зниження ризиків для банків при кредитуванні малих та середніх агровиробників, що стимулюватиме фінансові установи до активнішої співпраці з аграріями.

    Ця ініціатива є частиною комплексної програми підтримки сільського господарства, метою якої є підвищення конкурентоспроможності малих аграрних підприємств та сприяння розвитку аграрного сектора. Уряд впевнений, що такі кроки допоможуть зміцнити аграрний сектор, зробити його більш стабільним та ефективним.

    Завдяки грантовій підтримці та збільшенню гарантійного фонду, малі агровиробники зможуть отримати необхідні ресурси для розвитку свого бізнесу, що в свою чергу сприятиме економічному зростанню та продовольчій безпеці країни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.