• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДАР зупинив прийом заявок на отримання державної субсидії для сільськогосподарських виробників
    Опубликовано: 2024-05-30 12:09:22

    Державний аграрний реєстр України (ДАР) знову зупинив прийом заявок на отримання державної субсидії для сільськогосподарських виробників з деокупованих територій. Це рішення було прийняте практично відразу після поновлення прийому заявок, яке заплановано було на 28 травня, повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

    Процес припинення прийому заявок був зумовлений досягненням запланованого обсягу бюджетних виплат за програмою з надання земельних субсидій. Незважаючи на це, усі вже подані аграріями заявки будуть розглянуті та опрацьовані відповідно до встановленої процедури.

    Згідно з програмою, малим фермерським господарствам належало надати фінансову підтримку у розмірі 8 тисяч гривень на 1 гектар. Під земельні дотації мали потрапити агровиробники з ряду областей, включаючи Донецьку, Житомирську, Запорізьку та інші, де бойові дії або тимчасова окупація вже завершилися.

    Це не перший випадок припинення прийому заявок на субсидії. Раніше планувалося, що аграрії з цих територій зможуть подавати заявки з 1 травня до 30 червня. Однак вже 4 травня Мінагрополітики повідомило про тимчасове припинення через високу кількість заявок, що відповідає передбаченому обсягу бюджетних виплат у розмірі 796 мільйонів гривень.

    В урядових органах запевнили, що всі вже подані заявки будуть оброблені, а можливість подання нових буде відновлено у випадку залучення додаткових ресурсів. Це рішення є важливим кроком у підтримці аграрного сектору, особливо в умовах післявоєнного відновлення і потреби відновлення сільськогосподарської інфраструктури на постраждалих територіях України.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.