• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ФДМУ успішно продав непрофільні активи Лісів України, отримавши майже 10 мільйонів гривень
    Опубликовано: 2024-05-29 12:00:53

    Фонд державного майна України (ФДМУ) здійснив продаж непрофільних активів державного підприємства "Ліси України", розташованих у Сумській області. Загальна сума, отримана від продажу, склала 9,85 мільйона гривень, що стало значним внеском до державного бюджету.

    Цю інформацію надав голова ФДМУ Віталій Коваль, який повідомив про успішне проведення приватизаційних аукціонів. Він зазначив, що в кожному з лотів взяли участь по 5 учасників, що свідчить про високий рівень зацікавленості та конкуренції.

    Голова ФДМУ пояснив, що йдеться про будівлі з обладнанням деревообробної промисловості у селищі Вороніж, які були продані за 8,15 мільйона гривень. Ця сума перевищила стартову ціну в 1,7 рази. Інший об'єкт, будівля площею 366,3 квадратних метра в урочищі "Ковалева" Шосткинського району, був проданий за 1,7 мільйона гривень, що в 4,5 рази більше за початкову вартість.

    "Успішні онлайн-аукціони вкотре підтверджують, що приватизація є своєчасним і необхідним кроком. Вона не лише дозволяє ефективно залучати інвестиції, а й створює нові робочі місця та стимулює розвиток бізнесу в регіонах", - підкреслив Віталій Коваль.

    За словами Коваля, державне підприємство "Ліси України" передає Фонду державного майна непрофільні активи, що дісталися у спадок від лісгоспів і потребують значних витрат на утримання. Серед таких об'єктів – старі санаторії, цехи, склади та офіси. ФДМУ готує ці об'єкти до приватизації, організовуючи відкриті онлайн-аукціони через систему "Прозорро.Продажі".

    "Таким чином, непрацюючі активи перетворюються на реальні фінансові ресурси, які підтримують країну в цей непростий час", - підсумував голова Фонду держмайна.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.