• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Що означає виключення канабісу з переліку небезпечних речовин
    Опубликовано: 2024-05-28 17:01:14

    Уряд України прийняв важливе рішення щодо наркотичних речовин, яке вплине на подальший розвиток медичного та промислового використання канабісу в країні. Згідно з повідомленням Міністерства охорони здоров'я України, кабінет міністрів затвердив постанову, що виключає канабіс, смолу канабісу, екстракти й настойки канабісу з переліку особливо небезпечних речовин. Також з переліку особливо небезпечних психотропних речовин було виключено тетрагідроканнабіол.

    Ці зміни передбачають перенесення цих речовин до відповідних списків наркотичних засобів, що значно спростить їх використання у медицині та промисловості. Відтепер обіг канабісу буде обмежено, а не заборонено, що стане стимулом для подальшого розвитку цих секторів в Україні.

    Окрім того, постанова дозволяє культивування рослин роду коноплі для промислових цілей, за умови, що концентрація тетрагідроканнабінолу (THC) в їх висушеній соломі не перевищує 0,2%. З 16 лютого 2027 року цей показник буде збільшено до 0,3%.

    Постанова набирає чинності з 16 серпня 2024 року, одночасно з введенням в дію Закону про медичний канабіс. Це відкриває нові можливості для медичного використання канабісу в Україні, забезпечуючи пацієнтам доступ до ефективного лікування за допомогою цієї рослини.

    За словами представників Міністерства охорони здоров'я, у канабісі є більше сотні унікальних канабіноїдів та речовин, проте тільки THC має психоактивні властивості. Інші канабіноїди можуть мати позитивний вплив на здоров'я без негативного впливу на психічний стан людини. Враховуючи це, вживання непсихоактивних канабіноїдів не призводить до залежності і має важливе значення для сучасної медицини.

    Ці кроки свідчать про важливий крок у напрямку лібералізації регуляторного середовища в Україні, що сприятиме науковим дослідженням, розвитку нових технологій та покращенню якості медичного обслуговування населення.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.