• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прогнозують нестачу сезонних працівників у Польщі через посилення мобілізації в Україні
    Опубликовано: 2024-04-23 15:14:42

    Прогнозують нестачу сезонних працівників у Польщі через посилення мобілізації в Україні

    Польська аграрна галузь стикається з прогнозованою нестачею сезонних працівників у зв'язку з посиленням мобілізації українців на військову службу. Під час прес-конференції, яка відбулася в понеділок у Варшаві, представники польської аграрної асоціації заявили, що ця ситуація може серйозно вплинути на врожайність індустрії, яка є ключовою для економіки країни.

    Українські сезонні працівники відіграють важливу роль у польському сільському господарстві, забезпечуючи робочу силу під час сезонних робіт, таких як збір врожаю. Проте, згідно з повідомленнями, українські працівники можуть стати менш доступними для зайняття в сільському господарстві через зростання мобілізації на батьківщині.

    За словами представників аграрної асоціації, нестача робочої сили може призвести до збільшення витрат на оплату праці та скорочення обсягів виробництва. Крім того, така ситуація може вплинути на якість продукції та конкурентоспроможність польського сільського господарства на міжнародному ринку.

    Українська мобілізація стала однією з реакцій на загострення конфлікту на кордоні з Росією. З початку конфлікту в Україні військово-облікові офіси отримали понад 100 тисяч заяв на вступ до лав Збройних сил. Ця ситуація може спричинити значне зменшення потенційної робочої сили, доступної для роботи за кордоном.

    Уряд Польщі вже реагує на можливу нестачу робочої сили в сільському господарстві країни. Відомо, що урядовці розглядають можливість запровадження спеціальних заходів, спрямованих на залучення молоді до роботи в аграрному секторі. Також розглядається питання щодо залучення інших категорій працівників для компенсації можливої нестачі.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.