• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна стикається з можливою втратою мільярда євро через торговельні обмеження ЄС
    Опубликовано: 2024-04-12 16:03:01

    Україна стикається з можливою втратою мільярда євро через плановані торговельні обмеження Європейського Союзу, що стосуються певних видів сільськогосподарської продукції. Про це заявив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук під час ефіру Українського радіо.

    Нова угода з ЄС передбачає певні обмеження для України, які відрізняються від умов лібералізації торгівлі, що діяли протягом 2023 року. Зокрема, певні види продукції, такі як мед, крупи, кукурудза, м'ясо птиці, яйця та цукор, підпадуть під обмеження, які можуть призвести до значних фінансових втрат для України.

    Марчук підкреслив, що внаслідок цих обмежень Україна може втратити близько мільярда євро протягом року, що могли б бути використані для підтримки обороноздатності країни в умовах воєнного конфлікту з Росією.

    Він також висловив обурення з приводу того, що угода з ЄС звертає увагу на конкуренцію від української продукції, але не враховує вплив російських товарів на європейський ринок.

    Марчук висловив надію, що конфлікт з польськими аграріями стосовно транзиту українського збіжжя буде врегульований, але наголосив на складнощах у перемовинах між Україною та Польщею щодо транзиту товарів.

    Угода між Україною та ЄС щодо торгівлі має бути остаточно затверджена Європарламентом і Європейською радою. Тепер очікується, що положення угоди будуть опубліковані в Офіційному віснику ЄС перед набуттям чинності.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.