• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Податкова реформа для ФОПів: Хто може бути звільнений від сплати податків в Україні
    Опубликовано: 2024-04-10 15:21:58

    Податкова реформа для ФОПів: Хто може бути звільнений від сплати податків в Україні

    Українська податкова система піддавалася численним змінам протягом останніх років у зв'язку з прагненням удосконалити систему оподаткування та стимулювати підприємництво. Однією з таких змін є реформа оподаткування для фізичних осіб-підприємців (ФОПів), яка передбачає звільнення від сплати податків для певних категорій підприємців.

    Згідно з оновленими правилами, ФОПи, які відносяться до категорії "мікропідприємців", можуть бути звільнені від сплати податку на прибуток. Умовою є те, що їхні доходи за попередній рік не повинні перевищувати певну суму, встановлену законодавством. Ця ініціатива спрямована на підтримку невеликих бізнесів та стимулювання їхнього розвитку, зменшення тіньової економіки та збільшення доходів до державного бюджету.

    Ще однією важливою зміною є звільнення від сплати єдиного внеску для мікропідприємців. Це означає, що такі підприємці не повинні сплачувати внески на соціальне страхування та обов'язкове державне пенсійне страхування. Ця міра сприятиме підтримці малого бізнесу та збільшить їхню конкурентоспроможність на ринку.

    За новими правилами, ФОПи, які зареєстровані в якості мікропідприємців, також можуть скористатися звільненням від ПДВ, якщо їхні обороти не перевищують певний ліміт. Ця ініціатива створена для спрощення оподаткування та зменшення фінансового тягаря на невеликі підприємства, сприяючи їхньому розвитку та збільшенню обігу національної валюти.

    Необхідно зазначити, що ці зміни стосуються лише ФОПів, які відносяться до категорії "мікропідприємців" і виконують встановлені критерії. Це стає ще одним кроком у напрямку покращення бізнес-клімату в Україні та сприятиме залученню нових інвестицій та розвитку малого та середнього бізнесу у країні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.