• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна втратить 1,2 млрд євро: Франція та Польща пропонують обмежити ввезення українських продуктів в ЄС
    Опубликовано: 2024-03-20 14:05:04

    У рамках підтримки України Франція та Польща спільно пропонують обмежити ввезення сільськогосподарських продуктів з України до країн Європейського союзу. Про це повідомляє видання Politico, посилаючись на джерела у дипломатичних колах.

    На саміті Веймарського трикутника президент Франції Еммануель Макрон і прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск виступили зі спільною заявою про підтримку України у її боротьбі проти російської агресії, а також виступили за обмеження експорту українських сільгосппродуктів до ЄС.

    За даними оцінок Єврокомісії, втрата для України від таких обмежень складе 1,2 мільярда євро доходів від торгівлі. Це може вплинути на економіку країни, яка перебуває у складній ситуації та потребує підтримки.

    Франція та Польща виступають із цією ініціативою відповідно до позиції, спрямованої на захист своїх фермерів, які неодноразово висловлювали обурення щодо постачання дешевої продукції з України та бюрократичних умов її ввезення.

    Позиція Франції та Польщі може спровокувати затримки у переговорах щодо продовження вільної торгівлі Києва з ЄС ще на рік, що стане додатковим викликом для української економіки.

    Єврокомісія раніше запропонувала обмежити ввезення до ЄС українського цукру, курятини та яєць, однак Польща та Франція виступають за введення лімітів на експорт до ЄС інших видів сільгосппродукції, зокрема злакових культур та меду.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.