• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Ліси України» запускають аукціони на продаж промислових деревинних запасів: що варто знати
    Опубликовано: 2024-03-14 12:08:16

    Державне підприємство "Ліси України" оголосило про початок аукціонів з продажу надлишків запасів промислових деревин, зокрема дров породи сосна. Усі зацікавлені учасники, як українські, так і іноземні компанії, мають можливість взяти участь у торгах.

    За словами представників компанії, опалювальний сезон наближається до завершення, і завдяки успішній роботі лісівників запаси паливної деревини в країні були забезпечені. Однак з набуттям досвіду надлишку деревини виникла необхідність її реалізації, щоб забезпечити додаткові надходження до державного бюджету.

    За даними "Лісів України", більша частина надлишкових запасів складається з промислових деревин, призначених для використання в промисловості. Ціни на ці деревини знизилися протягом минулого року з 1350 грн за кубометр до 950 грн за кубометр.

    Навіть за таких умов український ринок наразі не готовий повністю абсорбувати весь обсяг запасів, які виставлені на торги. Тому "Ліси України" вирішили почати аукціони, пропонуючи різноманітні додаткові сервіси, зокрема доставку та митне оформлення продукції.

    Наразі на аукціонах виставлені лише промислові дрова породи "сосна", і всі учасники мають однакові можливості для участі в них. Обсяг деревини достатній, щоб задовольнити як українських, так і іноземних покупців.

    За словами представників компанії, збільшення експорту української деревини приведе до зростання валютних надходжень у державний бюджет, оскільки значна частина виручених коштів податковими зборами відразу ж надходить до бюджету.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.