• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські сільськогосподарські підприємства вперше використають інноваційні методи боротьби з посухами
    Опубликовано: 2024-03-11 10:59:15

    Українські сільськогосподарські підприємства вперше використають інноваційні методи боротьби з посухами

    Українські аграрії збираються вперше використати нове інноваційне рішення для протидії посухам. Це рішення полягає в застосуванні аеропонічних систем зрошення, які дозволяють ефективно використовувати водні ресурси і забезпечити рослини вологою в умовах недостатнього опадів.

    За останні кілька років Україну турбують посушливі періоди, які негативно впливають на урожайність і якість сільськогосподарських культур. У зв'язку з цим, аграрії шукають нові способи боротьби з цим явищем. Використання аеропонічних систем є одним з таких інноваційних рішень.

    Аеропоніка - це метод вирощування рослин у середовищі, де коріння знаходиться у повітрі, а не в ґрунті. Для зрошення використовується спеціальний розпилювач, який розпилює воду у вигляді туману над корінням рослин. Цей метод дозволяє ефективно забезпечувати рослини вологою і водними ресурсами, не витрачаючи їх марно.

    Один із сільськогосподарських підприємств у Запорізькій області планує встановити аеропонічну систему зрошення на площі понад 100 гектарів. Це стане першим в Україні великим застосуванням аеропоніки в сільському господарстві. За словами представників підприємства, вони сподіваються підвищити урожайність та якість врожаю завдяки цій інноваційній технології.

    Застосування аеропонічних систем зрошення може стати першим кроком до більш широкого впровадження інноваційних методів в сільському господарстві України. Враховуючи зростаючу кількість посушливих періодів, розвиток таких технологій може бути ключовим для забезпечення стійкості сільськогосподарського сектора країни до кліматичних змін.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.