• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Програма підтримки українських аграріїв отримала новий поштовх
    Опубликовано: 2024-03-07 13:07:41

    Програма підтримки українських аграріїв отримала новий поштовх. Тринадцять підприємств, що виробляють органічну продукцію, а також два аграрних вищих навчальних заклади на півдні та сході України отримали від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) та уряду Німеччини генератори потужністю 25-80 кВт. Про це повідомили в Міністерстві агрополітики України.

    Допомога ФАО спільно з Мінагрополітики України та за фінансування уряду Німеччини спрямована на підтримку агровиробників зі сходу та півдня країни. Генератори стануть важливим запасним джерелом електроенергії у випадку відключень електропостачання чи пошкодження інфраструктури.

    Ці генератори дозволять аграрним підприємствам продовжувати роботу без перерв при відсутності електроенергії. Важливо, щоб підприємства, які мають критичне значення для продовольчої безпеки України, могли забезпечувати стабільну роботу та розвиватися в умовах надзвичайних ситуацій. Відповідні чинники висловили представники Мінагрополітики України.

    З початку повномасштабного конфлікту в Україні вже 91 агровиробник отримав генератори для підтримки критичних продовольчих систем. Однак ФАО має намір продовжувати допомагати українським фермерам, забезпечуючи їх необхідними ресурсами, такими як генератори, насіння та засоби для зберігання зерна.

    Серед отримувачів допомоги — невелике сімейне господарство з Одеської області, яке вирощує органічні овочі, розсаду, салати та інші овочі. Вони вкотре підкреслили важливість такої підтримки у розбудові та стабілізації власного бізнесу.

    Загалом до кінця року планується роздати ще близько 160 генераторів для підтримки виробництва хліба, молока, продукції тваринництва та забезпечення електроенергією складів зберігання продуктів харчування.

    Нагадаємо, що у січні 2024 року ФАО оголосила про наміри залучити близько $290 млн для підтримки українських аграріїв. Ці кошти планується використати на оперативне реагування та середньостроковий розвиток.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.