• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польща збільшила обсяги закупівель агропродукції з Росії та Білорусії
    Опубликовано: 2024-03-04 11:56:07

    Польща збільшила обсяги закупівель агропродукції з Росії та Білорусії

    Польща, що є однією з найбільших країн Європейського Союзу за обсягами аграрної продукції, збільшила свої закупівлі сільськогосподарської продукції з Російською Федерацією та Республікою Білорусь. За даними Державної служби статистики Польщі, обсяги імпорту сільськогосподарської продукції з РФ в 2023 році зросли на 10% порівняно з попереднім роком і становили близько 1,2 мільярда євро.

    Збільшення обсягів закупівель агропродукції з Росії та Білорусії викликало обурення українських фермерів, які зазначають, що це може призвести до скорочення виробництва в Україні та втрати ринків збуту. Проте, представники польської влади вказують на те, що підвищення імпорту обумовлене великим попитом на ринку та підвищенням споживчого попиту в Польщі.

    У той же час, збільшення обсягів закупівель агропродукції з РФ та Білорусії має і позитивний економічний ефект для Польщі. За словами експертів, це сприятиме зниженню цін на продукти для споживачів у країні, а також допоможе забезпечити стабільність аграрного сектору у зв'язку зі зростанням експорту.

    Незважаючи на це, імпорт агропродукції з РФ та Білорусії викликає певні обговорення у польському суспільстві. Деякі експерти та громадські активісти підкреслюють, що це може мати негативний вплив на внутрішній аграрний ринок країни та призвести до зниження підтримки вітчизняних фермерів.

    Уряд Польщі заявляє, що він буде продовжувати моніторити ситуацію на ринку та вживати заходів для підтримки внутрішнього виробництва агропродукції. Також він наголошує на важливості диверсифікації джерел постачання сільськогосподарської продукції для забезпечення стабільності та надійності аграрного сектору.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.