• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна вивчає можливість заборони імпорту сільськогосподарської продукції з Польщі
    Опубликовано: 2024-02-22 14:23:06

    Україна вивчає можливість заборони імпорту сільськогосподарської продукції з Польщі

    Українські влади розглядають можливість введення тимчасової заборони на імпорт сільськогосподарської продукції з Польщі через поширення африканської чуми свиней (АЧС) у цій країні. Ця хвороба є надзвичайно небезпечною для свиней та може призвести до серйозних економічних втрат у сільському господарстві.

    За останнім часом у Польщі було зафіксовано декілька випадків АЧС у свиней. Це призвело до збитків для місцевих фермерів та обмежень на експорт свинини з країни. Україна, яка має великий свій свінокомплекс, стурбована можливим поширенням хвороби на своїй території та готова прийняти заходи для її запобігання.

    Попри те, що в Україні поки не було зафіксовано випадків АЧС, влада країни вживає запобіжних заходів для запобігання можливому поширенню хвороби. Зокрема, вони планують заборонити ввезення свиней та свинячого м'яса з Польщі, а також посилити контроль за пересуванням тварин та обладнанням на кордоні.

    Польща є одним з найбільших постачальників сільськогосподарської продукції на український ринок. Заборона на імпорт з Польщі може призвести до дефіциту певних видів продукції та зростання цін на них українських споживачів. Тому українські влади проводять консультації з зацікавленими сторонами для знаходження оптимального рішення у цьому питанні.

    Окрім того, Україна також планує звернутися до Європейського Союзу з проханням надати допомогу у забезпеченні додаткових гарантій щодо безпеки свіней та свинячого м'яса, які ввозяться на територію країни. Це допоможе зменшити ризик поширення АЧС та зберегти стабільність у сільському господарстві.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.