• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Торговельні суперечності: Польща висуває претензії щодо збільшеного імпорту агропродукції з України
    Опубликовано: 2024-02-07 16:32:06

    Торговельні суперечності: Польща висуває претензії щодо збільшеного імпорту агропродукції з України

    Польща в останні місяці висунула скарги на надмірний обсяг імпортованої агропродукції з України, запускаючи новий етап торговельних суперечок між двома країнами. За даними, отриманими від Польського Міністерства економіки, обсяги імпорту з України виросли на 15% у порівнянні з попереднім роком, викликаючи занепокоєння в ряді галузей польського сільськогосподарського сектору.

    Польські чиновники наголошують на нерівних умовах конкуренції та можливому негативному впливі на власних фермерів. Зокрема, Польща висуває претензії щодо субсидій, які отримують українські фермери, вважаючи їх несправедливими і спотворюючими конкуренцію на європейському ринку.

    Україна, з свого боку, відповідає, що її фермери просто використовують ефективні технології та мають конкурентоспроможність у світовому масштабі. Крім того, українські представники наголошують, що вони дотримуються всіх міжнародних торгових вимог та норм, і їхні сільгосппродукти відповідають високим стандартам якості.

    Міжнародні експерти вбачають у цьому конфлікті можливість погіршення торговельних відносин між Польщею та Україною, що може негативно вплинути на економічні інтереси обох країн. Зокрема, інститути з підтримки торгівлі закликають обидві сторони шукати конструктивні рішення та здати справу на розгляд експертам для об'єктивного вирішення спірних питань.

    Необхідність дипломатичного вирішення торговельних розбіжностей між Польщею та Україною визначається не лише економічними інтересами країн, а й збереженням стабільності та сприянням співпраці в аграрному секторі, що має стратегічне значення для обох сторін.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.