• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Франція вимагає обмеження агроімпорту з Україною: Протести фермерів спонукають до дії
    Опубликовано: 2024-02-02 16:04:48

    Президент Франції Емманюель Макрон активно виступає за введення певних обмежень на імпорт агропродукції з України, особливо тієї, яка визначається як критична для французьких фермерів. Інформацію про це передає «Європейська правда».

    Турбулентні протести французьких фермерів послуговують привідком для команди Макрона звертати увагу на труднощі, з якими стикається аграрний сектор.

    Плани Макрона включають підняття цих питань на найближчому саміті ЄС, запланованому на 1 лютого. Основними аспектами будуть "екологічні" вимоги до французьких фермерів та обмеження сільськогосподарського імпорту з України, а також угода про торгівлю з Латинською Америкою, яка знаходиться на завершальному етапі.

    Під час свого візиту до Швеції президент Франції підтвердив свої наміри і вказав, що буде вносити конкретні пропозиції на користь французьких фермерів.

    Серед запропонованих заходів - виняток з вимоги ЄС, яка зобов'язує аграріїв залишати частину землі незайнятою для підтримки біорізноманіття, а також встановлення обмежень на імпорт птиці та зерна з України. Ці обмеження мають підтримку в кількох інших країнах ЄС, включаючи найближчих сусідів України.

    Франція намагається виправдати ці заходи як заходи на користь власного аграрного сектору, реагуючи на потреби своїх фермерів і відстоюючи їхні інтереси в контексті складнощів, з якими вони стикаються в сучасних умовах.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.