• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Високий попит та обмежена пропозиція: Ціни на тепличні помідори стрімко ростуть
    Опубликовано: 2024-01-31 17:09:15

    В Україні відзначається помітний зріст попиту на тепличні помідори, що значно вплинуло на цінову динаміку цього продукту. Одночасно спостерігається значне скорочення пропозиції тепличних помідорів імпортного виробництва.

    Згідно із звітом "ПроАгро Груп" та інформацією від EastFruit, імпортні томати з Туреччини, які надходять на ринок, продаються за ціною 75-95 грн./кг. Це в середньому на 20% вище, ніж на кінець минулого тижня, і на 22% дорожче, ніж наприкінці січня 2023 року.

    Зазначається, що основною причиною зростання цін на тепличні помідори стали стабільно високий попит та обмежена пропозиція. Поставки цього продукту з Туреччини були нестабільними та невеликими обсягами. Також важливим фактором був обмежений обсяг томатів вітчизняного виробництва через сезонність.

    Аналітики ринку фруктів і овочів вказують, що тепличні помідори з місцевих комбінатів практично не надходили на ринок у зв'язку із сезонністю. Це додатково збільшило напругу між попитом і пропозицією, призводячи до стрімкого зростання цін.

    У порівнянні з сусідніми країнами, лише в Польщі ціни на тепличні помідори вищі, становлячи в середньому $2,6/кг. Україна відзначається особливо інтенсивним підйомом цін на цей овоч на внутрішньому ринку.

    Загалом, висока популярність тепличних помідорів та нестабільні поставки з Туреччини створили несприятливу ситуацію для споживачів, імпонуючи тимчасове, але значне подорожчання цього овоча на українському ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.