• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Спад цін на кукурудзу: що очікує українського фермера та експортера
    Опубликовано: 2024-01-29 18:03:07

    На українському ринку спостерігається продовження тренду зниження цін на кукурудзу вздовж усього ланцюга поставок, від фермерів до кінцевих переробників, повідомляє компанія Spike Brokers.

    Ціни в портах опустилися до діапазону від $148/т до $152/т, залежно від термінів поставки. Багато покупців виявляють обережність у закупівлях, оскільки у них ще залишаються запаси, придбані за вищими цінами, зазначили брокери.

    Водночас ціни CIF Іспанії на поставку в березні-квітні складають приблизно $212-214/т. На італійському ринку з поставкою у квітні-червні ціни опустилися до рівня від €195/т до €200/т. Переробники на ринку Європи мають достатньо запасів для задоволення потреб до квітня.

    Останні індикації цін для покупців виглядають наступним чином: DAP Україна (Одеса) — $148-152/т; FCA Україна (кордон) — €140-143/т; DAP Італія (пн.) — €195-200/т; DAP Німеччина (пн.) — €188-190/т; CIF Італія (порт) — $211-212/т; CIF Іспанія (порт) — $212-214/т; CIF Ізраїль (порт) — $214-215/т.

    Аналітики прогнозують, що цей спад цін може відобразитися на прибутковості українських фермерів та експортерів, особливо тих, хто має великі залишки з минулих закупівель. Спад цін може вплинути на рентабельність вирощування кукурудзи та змусити гравців ринку знову оцінити свої стратегії.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.