• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Barry Callebaut у списку спонсорів війни
    Опубликовано: 2024-01-19 14:03:44

    Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) оголосило включення провідного світового виробника шоколаду та какао-продуктів, Barry Callebaut, до переліку міжнародних спонсорів війни. Компанія продовжує утримувати три фабрики в Росії та сплачувати податки до російського бюджету.

    Згідно з повідомленням НАЗК, під час повномасштабного вторгнення в Україну, швейцарська компанія Barry Callebaut постачала в країну-агресор шоколад під виглядом товарів першої необхідності. Крім того, її продукція використовувалася на російській кондитерській фабриці, шоколад якої входить до раціонів армії РФ.

    Компанія Barry Callebaut, яка працює в Росії понад 15 років, є виробником шоколадних брендів Sicao та Chocovic, а також імпортером продукції під брендами Callebaut, Cacao Barry, Carma, Mona Lisa, Bensdorp, Van Hauten, La Morella, та інші. Кожен четвертий шоколадний виріб у світі виготовлено з продукції цієї компанії.

    Згідно із заявою НАЗК, у 2022 році філії Barry Callebaut в Росії сплатили податків на суму понад $33 млн. Крім того, французьке представництво компанії постачало свою продукцію російській кондитерській фабриці на $180 тис. у листопаді 2022 року.

    Відзначається, що у 2023 році Barry Callebaut імпортувала товарів в Росію на суму понад $94 млн, більше ніж втричі більше, ніж у 2022 році. Компанія продовжує свою діяльність в Україні, не засуджуючи російську війну проти неї.

    Виконавчий директор Barry Callebaut, Пітер Бун, відзначив, що компанія прагне підтримувати своїх клієнтів і вважає за правильне не відмовлятись від постачання продукції у зв'язку з воєнним конфліктом.

    У своєму повідомленні НАЗК вказує на те, що Barry Callebaut продовжує підтримувати економіку Росії та, відповідно, фінансувати військові дії проти України. Керівництво компанії не висловлює жодних осудітельних заяв щодо війни Росії проти України.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.