• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС інвестує 126 млн євро у румунські порти для підтримки українського експорту
    Опубликовано: 2024-01-15 13:05:57

    Європейська комісія в рамках програми "Шляхи солідарності" виділяє 126 мільйонів євро Румунії для покращення інфраструктури портів, що стикаються зі зростанням експорту української продукції. За інформацією Єврокомісії, ці інвестиції призначені для логістичних компаній, які працюють у румунських портах, та можуть сягати до 10 мільйонів євро.

    Об'єктом уваги стали порти, розташовані на східному кордоні ЄС (Констанца, Галац, Джурджу), на каналі Дунай-Чорне море (Поарта-Альба, Мідія та Наводарі) та Сулінському каналі, а також "порти-супутники" Констанци (Мідія та Мангалія).

    Фінансування надається за запитом Румунії, яка сповістила Єврокомісію про свої плани підтримати компанії в румунських портах та інвестувати в додаткові вантажно-розвантажувальні та складські потужності для обробки товарів з України.

    Оператори отримають допомогу для покриття додаткових витрат на обладнання та складські приміщення для обробки вантажів, які відхиляються від їхніх звичайних торгових маршрутів.

    Проєкт з бюджетом 126 мільйонів євро буде реалізовуватися до 31 грудня 2024 року.

    "Ці інвестиції допоможуть Румунії подолати труднощі, викликані раптовим зростанням кількості товарів, що надходять до портів узбережжя Дунаю та Чорного моря. Це фінансування сприятиме обробці та зберіганню товарів, що сприятиме розрядці блокади, викликаної війною Росії проти України. Такий крок відповідає стратегії ЄС "Шляхи солідарності" та уникне порушень конкуренції на внутрішньому ринку", - заявила Маргрет Вестагер, віце-президентка Єврокомісії з конкурентної політики.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.