• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Допомога постраждалим: Безкоштовне насіння овочів для господарств в Україні
    Опубликовано: 2024-01-05 13:01:42

    У рамках проекту USAID АГРО, домогосподарства, що постраждали від війни, матимуть можливість отримати безкоштовне насіння овочів для весняної посівної. Ця ініціатива, яка триває вже другий рік, націлена на підтримку господарств, які зазнали втрат через воєнні події в Україні.

    Отримати насіння будуть не лише мешканці деокупованих та прифронтових громад, але й вимушені переселенці та представники соціально вразливих верств населення, таких як багатодітні сім'ї та малозабезпечені. Ці господарства обробляють присадибні ділянки та стають одними з основних джерел продовольства для себе та своїх спільнот.

    Розподіл насіння проводитиметься через сільські та селищні ради, які будуть координувати процес разом із Всеукраїнською асоціацією громад (ВАГ). До 15 січня 2024 року органи місцевої влади визначать домогосподарства, які потребують допомоги, і з 16 січня до 15 лютого громади подадуть заявки на отримання насіння через веб-сайт ВАГ.

    Проект отримав підтримку від компаній Bayer та Syngenta, які надали значні обсяги насіння різноманітних овочів. За даними Мінагрополітики, цього вистачить для забезпечення насінням понад 100 000 домогосподарств. Запрошується інші насіннєві компанії долучитися до цього благородного проекту.

    Подібна ініціатива успішно реалізована навесні 2023 року, коли ВАГ передала безкоштовне насіння моркви від Bayer та інших міжнародних компаній для понад 50 000 домогосподарств з 391 громад. Це сприяло вирощуванню понад 58 000 тонн овочів для задоволення потреб у їжі власних родин та спільнот.

    За іншими даними, USAID АГРО вже раніше передала внутрішньо-переміщеним особам та мікро-виробникам безкоштовне насіння та насіннєву картоплю. Сприяння малим господарствам і домогосподарствам є ключовим фактором для забезпечення продовольчої безпеки та розвитку сільськогосподарського сектору в Україні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.