• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Земельна реформа в Україні: потрібно посилити кроки для продовження прогресу
    Опубликовано: 2023-12-03 14:51:59

    Земельна реформа в Україні: потрібно посилити кроки для продовження прогресу

    Земельна реформа в Україні знаходиться на перехресті шляхів, і Микола Сольський, міністр аграрної політики та продовольства, підкреслює важливість посилення цього процесу. За його словами, реформа є прозорою та позбавленою корупційних ризиків, оскільки законодавці уникли демагогії та популізму, не підтримавши пріоритетні права на володіння для місцевих громад чи держави. Ринок землі виявився розумнішим за чиновників, визначаючи свої правила.

    Сольський нагадує, що земельна реформа вже бачила кілька законодавчих змін, спрямованих на спрощення процедур, проте він закликає не відкладати подальші кроки, а навпаки, посилювати реформу. Це визначено як крок до підтримки прозорості та ефективності управління ринком землі.

    Міністр вказує, що лише 0,3% землі продається в Україні щорічно, відповідаючи на скептицизм щодо можливого масового скуповування земель. Зазначається, що це свідченням того, що реформа не призвела до негативних наслідків, які багато хто прогнозував.

    Незважаючи на позитивні показники, експерти прогнозують зростання цін на землю на 15-20% внаслідок введення юросіб на ринок. Це викликає обговорення та розгляд можливих наслідків для аграріїв та господарств.

    Аграрії виступають проти впровадження другого етапу земельної реформи до завершення війни в Україні. ВАР зареєструвала петицію щодо обмеження максимальної площі сільськогосподарської землі в одних руках до завершення конфлікту. Петиція набрала необхідну кількість голосів і очікує на розгляд президента, підкреслюючи необхідність уважного підходу до подальших кроків у земельній реформі.

    Ефективна комунікація та публічна інформаційна кампанія є важливою частиною успішної реформи. Громадськість повинна бути інформована про переваги та підходи, що використовуються в рамках земельної реформи, щоб створити широку підтримку серед населення.

    Завдяки правильно спрямованим зусиллям і стратегічному плануванню, земельна реформа може стати важливим інструментом для зміцнення економіки та соціального розвитку України. Забезпечення справедливого розподілу та використання земельних ресурсів відкриє нові можливості для громадян та забезпечить стабільність країни на шляху до процвітання.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.