• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Де найдешевша земля в Україні? Огляд ринку земельних угод
    Опубликовано: 2023-09-26 16:05:37

    За два роки з моменту відкриття ринку землі було відчужено майже півмільйона гектарів землі. Цю інформацію повідомляє Опендатабот.

    Загалом, станом на середину вересня 2023 року, найбільше земельних угідей було передано у спадщину - 828 тисяч гектарів. У порівнянні, за той самий час за договорами купівлі-продажу було продано лише 365 тисяч гектарів. Всього за весь період відкритого ринку землі було відчужено 448 тисяч гектарів.

    Понад половина цієї суми була продана протягом перших 8 місяців, до початку повномасштабного вторгнення - 203 тисячі гектарів.

    Початок лютого 2023 року відзначився пожвавленням на ринку, однак влітку було зафіксовано падіння обсягу угод, як за кількістю, так і за площею проданих угідь. Це може бути пов'язано з очікуваннями щодо розширення кола покупців землі, зокрема з 2024 року, коли юридичні особи також зможуть придбавати землю.

    Середня площа угоди "купівлі-продажу" становить 2,2 гектари. У той же час середня ціна угоди, яку можна знайти в базі моніторингу земельних відносин Опендатабот, коливається від 39 до 45 тисяч гривень за гектар. Найнижчою ціною з усієї історії відкритого ринку землі стала земля на Херсонщині - 23 тисячі гривень за гектар.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.