• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Румунія планує збільшити транзитні потужності для українського зерна удвічі
    Опубликовано: 2023-08-15 10:09:36

    Румунія розробляє плани щодо значного збільшення своїх транзитних потужностей для українського зерна з 2 до 4 мільйонів тонн щомісяця. Ця новина стала відомою після заяви міністра транспорту та інфраструктури Румунії, Соріна Гріндяну, яку опублікував джерелом "Європейська правда", посилаючись на агентство Agerpres.

    Після переговорів з представниками США, Європейського Союзу, Молдови, України та Румунії стосовно альтернативних маршрутів транспортування зерна з України, міністр Гріндяну повідомив про намір Румунії підвищити місячну пропускну здатність для зернових перевезень.

    "У контексті останніх нападів на українські порти Рені та Ізмаїл, ми згодні, що експорт українського зерна потребує прискорення. Ми акцентували на важливості румунських наземних, залізничних і морських транспортних шляхів для підтримки безперервного потоку експорту та імпорту з України", – зазначив Гріндяну.

    Зокрема, Гріндяну відзначив важливість Дунаї та Сулинського каналу як життєздатного водного маршруту для перевезень, тому оптимізація пропускної здатності цього маршруту має ключове значення.

    Міністр додав, що планується досягти майже 4 мільйони тонн зернових на місяць, що становить значний приріст порівняно з поточними 2 мільйонами тонн. Це досягнення планується завдяки заходам, які сприятимуть підвищенню пропускної здатності транзиту зерна через Румунію.

    Ця ініціатива Румунії набуває актуальності в контексті ситуації на ринку зерна після заяви Росії в липні про зупинку дії "зернової угоди" та загрози щодо сторін, які розглядають продовження ініціативи без РФ. Крім того, надходили звістки про обстріли портової інфраструктури Одеси та дунайських портів з боку Росії.

    Зазначено, що Румунія робить активні кроки у напрямку пошуку нових маршрутів для транспортування українського зерна, і ці зусилля спрямовані на забезпечення стійкості транзиту в умовах геополітичних змін на регіональному ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.