• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єврокомісія у пошуках рішення щодо агроімпорту з України
    Опубликовано: 2023-08-07 11:03:55

    Європейська комісія знаходиться у процесі переговорів з Україною та п'ятьма сусідніми країнами щодо подальшого імпорту українського зерна до країн Європейського Союзу після 15 вересня. Ініціатива полягає у пошуку рішення щодо обмежень та забезпечення безпекових гарантій зернових поставок.

    Речниця Єврокомісії з питань торгівлі та сільського господарства, Міріам Гарсія Феррер, підтвердила проведення переговорів та наголосила, що поки рішення ще не прийнято. Європейська комісія стежить за ситуацією з імпортом та перевіряє цифри імпорту, публікуючі їх щомісяця.

    Обмежувальні заходи на імпорт були введені для того, щоб надати час для вирішення проблем та знаходження рішення стосовно зернових поставок з України. Ініціатива спрямована на покращення транспортної ситуації та забезпечення безпеки та стабільності зернових поставок в місця призначення.

    Рішення щодо зернових поставок з України вирішується у рамках спеціальної координаційної платформи, яка провела вже п'ять зустрічей. Учасниками платформи є Україна, Молдова, п'ять сусідніх країн, які обговорюють з Європейською комісією шляхи покращення транспортної пропускної здатності.

    Речниця Єврокомісії підкреслила важливість розв'язання логістичних проблем та забезпечення повної солідарності та підтримки України. Одна з головних метою заходів - забезпечити надійні поставки зерна до Європейського Союзу та світових ринків, тим самим сприяючи продовольчій безпеці.

    Єврокомісія продовжує активно шукати рішення стосовно агроімпорту з України, співпрацюючи з країнами-сусідами та українською стороною. Вирішення логістичних викликів та забезпечення безпекових гарантій є важливим кроком у підтримці зернового сектору та забезпеченні стабільності в регіоні. Надіємося, що ці переговори приведуть до успішного укладення угоди, яка сприятиме розвитку аграрного сектору України та співпраці з Європейським Союзом.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.