• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт українського зерна: Хорватія допомагатиме
    Опубликовано: 2023-08-02 10:02:14

    Українська експортна справа зростає на новий рівень завдяки домовленості між Україною та Хорватією щодо використання хорватських портів для транспортування українського зерна. Це сталося після виходу Російської Федерації з Чорноморської зернової ініціативи, що ускладнило процес експорту. Міністерство закордонних справ України оголосило про це важливе досягнення.

    31 липня, під час офіційного візиту до України, міністр закордонних справ Республіки Хорватія, Гордон Гирлич-Радман, провів переговори з українським міністром закордонних справ, Дмитром Кулебою. У результаті дипломатичних зусиль, політики досягли згоди про використання хорватських портів на ріках Дунай і в Адріатичному морі для транспортування українського зерна. Наразі, ведуться роботи над розробкою ефективних маршрутів до цих портів, що сприятиме зручній і швидкій торгівлі.

    Дмитро Кулеба підкреслив важливість кожного зусилля для розблокування експорту та збільшення продовольчої безпеки у світі. Він подякував Хорватії за конструктивну допомогу, яка дозволить забезпечити стабільний і надійний потік українського зерна на світові ринки. Ця угода стане важливим кроком у зміцненні економічних зв'язків між Україною та Хорватією.

    Необхідно нагадати, що вже 19 липня стало відомо, що Хорватія запропонувала свою залізничну інфраструктуру та порти в Адріатичному морі для транспортування українського зерна. Цей крок відображає активну підтримку і дружні стосунки між державами та сприятиме диверсифікації маршрутів експорту для України.

    Експорт українського зерна має стратегічне значення для країни, оскільки сільське господарство є однією з основних галузей національної економіки. Залучення нових транспортних маршрутів і партнерів допоможе підвищити конкурентоспроможність українського зерна на світовому ринку та забезпечить стабільність доходів для сільських господарств.

    Загалом, співпраця з Хорватією стане важливим інструментом для України в пошуках нових можливостей на міжнародній арені. Розширення експорту зерна через хорватські порти покаже потенціал України як ключового гравця на глобальних сільськогосподарських ринках. І, що не менш важливо, це зміцнить дружні відносини між країнами та сприятиме розвитку стабільного і процвітаючого регіону.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.