• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розпочався сезон продажів місцевих кавунів
    Опубликовано: 2023-07-27 14:03:38

    Українські виробники цього тижня розпочали відвантаження перших значних партій місцевих кавунів зі своїх господарств. Наразі ціни на кавуни на ринку майже на 60% вищі, ніж у перших партіях 2022 року.

    Про це повідомляє проєкт EastFruit, що вивчає ринок сільськогосподарської продукції.

    За його даними, реалізація місцевих кавунів у 2023 році розпочалася мінімум на тиждень раніше, ніж це було у 2022. Проте ціни на перші партії значно перевищують минулорічні.

    На даний момент, кавуни доступні для продажу за цінами від 18 до 27 грн/кг ($0,49-0,74/кг), що в середньому на 59% дорожче, ніж перші партії місцевих кавунів у 2022 році.

    Головні гравці ринку вказують, що таке підвищення цін на місцеві кавуни пов'язано із відсутністю поставок з Херсонської області, яка є одним із лідерів у вирощуванні цієї популярної сільськогосподарської продукції.

    За словами саміх виробників, більш масовий продаж кавунів планується на початку серпня. Варто зазначити, що багато українських виробників не виключають можливості різкого зниження ціни на кавуни найближчим часом через збільшення пропозиції на ринку даної продукції з місцевих господарств.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.