• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрії можуть отримати до 36 млн грн на модернізацію систем зрошення
    Опубликовано: 2023-05-19 17:01:15

    Аграрії можуть отримати до 36,57 млн грн для модернізації об’єктів гідротехнічної меліорації за програмою USAID АГРО. Про це повідомила пресслужба компанії Variant Irrigation, пише  agronews.ua.

    Як зазначається, це вже вдруге міжнародний донор надає грант (попередні 36 мільйонів гривень отримали дві організації водокористувачів з Одеської та Черкаської областей).

    Програма надає можливість пілотним організаціям водокористувачів отримати кошти субгранту на:

    придбання/заміну дощувальної техніки;
    модернізацію насосної станції;
    заміну зрошувальних трубопроводів;
    придбання обладнання для обслуговування зрошувальної мережі;
    облаштування системи дистанційного управління поливом;
    облаштування системи моніторингу вологості ґрунту;
    встановлення системи водообліку та інше.

    Територія обслуговування одного проєкту має становити не менше 200 га, а участь ОВК у фінансуванні субгранту не менше ніж 30% від загального бюджету проєкту.

    Variant Irrigation пропонує свою підтримку при подачі заявки для участі у програмі при потребі придбання дощувальної техніки та створення зрошувальної інфраструктури. Деталі можна дізнатись за тел.: +38 (050) 411-11-80.

    До слова, в Україні нараховується 5,49 млн га меліорованих земель, зокрема 2,18 млн га зрошуваних і 3,31 млн га осушуваних земель з відповідною меліоративною інфраструктурою. Постійного зрошення потребують майже 19 млн га орних земель, а водорегулювання — 4,8 млн га.

    Станом на 1990 рік, гідротехнічна меліорація здійснювалася на 2,29 млн га землі, але, на жаль, за часів незалежності ця цифра скоротилась майже на 98%.

    У 2014-2017 рр. спостерігалося скорочення земель, які були фактично политі з 0,51 млн га, до 0,46 млн га, або на 9,8%. Але з 2018 р. (0,46 млн га) кількість зрошувальних земель почала зростати й у 2020 р. було полито найбільшу площу — 0,55 млн г. У 2021 році фактично поливалось вже близько 600 тис. га сільськогосподарських угідь.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.