• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Збитки української промисловості та логістики через війну сягнули $50 млрд
    Опубликовано: 2023-04-27 14:05:28

    Прямі збитки української інфраструктури, промислових об’єктів та виробничої логістики зросли майже до $50 млрд, повідомив виконавчий директор Урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Сергій Цівкач, пише agronews.ua.

    Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. У журналі: найкращі роботодавці воєнного часу, 50 лідерок України, дилема необанку Revolut, школа СЕО від Genesis, рекорди ОККО, злет і падіння Айбокс банку, залізна леді ЗСУ та ще понад десять історій.

    Ключові факти
    Через російську агресію в Україні постраждали приблизно 22,5% складських приміщень, повідомив Цівкач.
    За його словами, до війни в Україні було загалом понад 2,5 млн кв. м складської інфраструктури, переважна більшість – у Київській області. Агресор повністю або частково знищив приблизно 382 000 кв. м складських площ, констатував Цівкач.
    Він розповів, що частину зруйнованих логістичних комплексів уже відбудовано. Приміром, мережа супермаркетів «АТБ» почала відновлювати два свої складські приміщення, а компанія «РЛС» реконструює пошкоджені ворогом склади в Броварах.
    Контекст

    Загальна сума збитків, завданих інфраструктурі України через повномасштабне вторгнення РФ, на лютий 2023 року сягнула $143,8 млрд. За оцінкою експертів проєкту KSE «Росія заплатить», продовжують зростати збитки таких сфер, як інфраструктура, освіта, енергетика, транспорт, торгівля та охорона здоров’я.

    В України наразі є понад 150 млрд грн, які ринок може освоїти для відновлення житла та критичної інфраструктури, повідомив в інтервʼю Forbes прем’єр-міністр Денис Шмигаль. У межах програми швидкого відновлення пріоритетними є відновлення енергомереж, розмінування, відбудова житла та критичної інфраструктури, а також програми підтримки бізнесу.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.