• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні вводять суворе обмеження на промислове риболовство
    Опубликовано: 2023-04-04 16:01:57

    З 1 квітня в Україні вступає в дію щорічна нерестова заборона, яка поширюється на вилов та незаконний продаж риби. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня, пише agronews.ua.

    В період нерестової заборони необхідно максимально взяти під контроль водойми та пункти продажу, і не допустити порушення правил вилову водних біоресурсів. Це важливо для того, щоб в майбутні роки ми мали якісний вітчизняний продукт, який би забезпечував продовольчу та економічну безпеку країни. Для цього потрібні узгоджені спільні дії учасників процесу та контролюючих органів, — сказав Віталій Головня.

    Термін дії відповідної заборони визначають окремо, в залежності в видів водойм та областей. У цей час вводиться заборона на підводне полювання, промислове рибальство, пересування моторних суден. Крім того, починає діяти посилений контроль за водозабірними спорудами.

    У період нересту одна людина має право виловити три кг + одну шт. риби. Піймати її дозволяють на гачок (на рибалку не більше двох), або спінінгом, який має одну приманку. Риболовля повинна вестися з берега на відповідних ділянках, на яких не заборонено любительське рибальство. На зазначений час посилять контроль за дотриманням правил рибальства.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.