• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • USDA збільшив прогноз експорту української кукурудзи
    Опубликовано: 2023-03-12 10:46:08

    Департамент сільського господарства США (USDA) оновив світовий прогноз балансу основних сільськогосподарських культур на 2022/23 маркетинговий рік, згідно з яким показники України щодо виробництва пшениці та кукурудзи залишаються на рівні попереднього, лютневого прогнозу: 21 млн. тонн та 27 млн. тонн відповідно.

    Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Українського клубу аграрного бізнесу.

    Очікувані показники експорту щодо пшениці також залишено без змін – 13,5 млн. тонн, а кукурудзи – збільшено на 1 млн. тонн до 23,5 млн. тонн.

    Глобальні прогнози на 2022/23 МР щодо пшениці цього місяця передбачають збільшення виробництва, торгівлі, споживання та нижчі кінцеві запаси. Прогноз світового виробництво зріс на 5,1 млн. тонн – до 788,9 млн. тонн.  Збільшення обсягів виробництва пшениці в основному відбудеться за рахунок Казахстану (+2,4 млн. тонн, до 16,4 млн. тонн), Австралії (+1 млн. тонн, до 39 млн. тонн)  та Індії (+1 млн. тонн, до 104 млн. тонн).

    При цьому, очікується зростання світової торгівлі пшеницею на 1 млн. тонн – до 213,9 млн. тонн зі зростанням експорту Казахстаном (+1,5 млн. тонн, до 10,5 млн. тонн), Австралією (+0,5 млн. тонн, до 28,5 млн. тонн) і Бразилією (+0,5 млн. тонн, до 4,4 млн. тонн) та зниженням Аргентиною (-1 млн. тонн, до 6,5 млн. тонн) й Індією (-0,4 млн. тонн, до 5,5 млн. тонн).

    Оцінка глобальних кінцевих запасів зменшилася на 2,1 млн. тонн – до 267,2 млн. тонн. Зменшення кінцевих запасів на фоні збільшення виробництва відбулося за рахунок переоцінки в сторону зниження початкових запасів пшениці.

    Щодо кукурудзи, то на світовому ринку очікується скорочення виробництва, ще більше скорочення експорту та зростання кінцевих запасів.

    Прогноз світового виробництва кукурудзи знизився на 3,8 млн. тонн  – до 1 147,5 млн. тонн. Ці зміни відбулися за рахунок зниження для Аргентини (-7 млн. тонн, до 40 млн. тонн), що частково компенсується збільшенням для Індії та Парагваю. В Аргентині значне скорочення виробництва відбулося через затяжну спеку та посуху протягом лютого та на початку березня, що знижує перспективи врожайності пізно висадженої кукурудзи.

    Також в 2022/23 МР очікується скорочення світової торгівлі кукурудзою на 6,4 млн. тонн – до 174,7 млн. тонн. Основні зміни світової торгівлі включають збільшення прогнозованого експорту кукурудзи для Індії, України та Парагваю зі знижками для Аргентини (-7 млн. тонн, до 28 млн. тонн) та Сполучених Штатів (-1,9 млн. тонн, до 47 млн. тонн).

    Згідно з оновленими прогнозами, в 2022/23 МР очікується зростання кінцевих запасів на 1,2 млн. тонн – до 296,5 млн. тонн.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.