• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський звинуватив Росію в гальмуванні зернової ініціативи: затримки – до п'яти тижнів
    Опубликовано: 2022-12-12 14:03:09

    Президент Володимир Зеленський звинуватив Росію в гальмуванні роботи Чорноморської зернової ініціативи. Деякі судна з українським зерном змушені чекати на перевірку понад місяць, сказав президент у п'ятницю під час виступу на міжнародному форумі TRT World Forum, який проходить у Стамбулі.

    "Зараз понад 13 млн тонн агропродукції на експорт, а можемо дати ще десятки мільйонів тонн. Наші порти, залучені до експортної зернової ініціативи, працюють лише на половину потужності. І це лише тому, що Росія гальмує реалізацію експорту, тримає судна в очікуванні інспекцій. Станом на сьогодні понад 80 суден очікують", – сказав Зеленський.

    За його словами, середній час очікування суден – 3-5 тижнів. Через це щомісяця Україна недоекспортує 2-3 млн тонн сільськогосподарської продукції.

    Якщо до зернової ініціативи вдасться приєднати Миколаївський порт, експорт може збільшитися ще сильніше, додав Зеленський.

    Президент виступив на TRT World Forum по відеозв'язку. У залі, де проходив захід, у цей час перебував президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.