• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Києві відбулася спільна нарада ДК «Газ України» і ДП «Газ-Тепло»
    Опубликовано: 2005-10-03 16:10:00
    1 жовтня у центральному офісі ДК «Газ України» відбулася спільна нарада ДК «Газ України» та ДП «Газ-тепло». Учасники наради розглянули питання, пов’язані з узгодженням дій щодо постачання природного газу в опалювальний сезон 2005-2006 років через ДП «Газ–Тепло» підприємствам - боржникам комунальної теплоенергетики, котельням промислових підприємств, що забезпечують теплом населення, бюджетні установи й організації.
    Станом на 30 вересня п. р. загальний рівень розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики складає 83% ( минулого року – 75%). Повністю (стовідсотково) розрахувалися з ДК «Газ України» за спожитий у 2005 році природний газ 549 підприємств ТКЕ. Саме з ними, на виконання урядової постанови щодо постачання природного газу споживачам лише при стовідсоткових розрахунках за нього, ДК «Газ України» укладає нині договори на постачання природного газу в новому опалювальному сезоні 2005-2006 років.
    Це, зокрема, такі підприємства, як КП Сєвєродонецьктеплокомун-енерго, КП Стрийтеплокомуненерго, КВП Краматорськтепломережа, ДКП Стебниктеплокомуненерго, ОВУЖКХ Вільнянське, КП тепломережа м. Корсунь-Шевченківський та багато інших. З різних причин 288 підприємств ТКЕ не розрахувалися з ДК «Газ України» за спожитий поточного року енергоносій.
    Оскільки вся відповідальність за забезпечення теплом населення, згідно вимог чинного законодавства, покладається на керівництво місцевих органів самоврядування, ДК «Газ України» проінформувала місцеві органи влади, а також підприємства ТКЕ про стан їх розрахунків за спожитий у 2005 році природний газ. Повідомили також і про те, що до 1 жовтня підприємства ТКЕ мають повністю розрахуватися за спожитий у 2005 році природний газ
    Для належної підготовки підприємств ТКЕ до нового опалювального сезону керівники ДК «Газ України» та провідних департаментів Компанії провели в регіонах наради за участю голів облдержадміністрацій, місцевих органів самоврядування, керівників підприємств комунальної теплоенергетики. Під час виїздів до регіонів керівники Компанії надають також допомогу у використанні в господарській діяльності теплоенергетиків нового законодавства, зокрема, положень Закону України «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно–енергетичного комплексу», а також Постанови Кабінету Міністрів України «Про заходи щодо проведення у 2005 році розрахунків з погашення зобов’язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян в установах Ощадного банку колишнього СРСР шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги».
    На нарадах в регіонах наголошувалося також, що тим підприємствам, які не дотримали умов договорів з ДК «Газ України» і не спромоглися сплатити повну вартість спожитого у 2005 році природного газу, Компанія рекомендує укладати договори на постачання цього енергоносія з ДП «Газ-Тепло». ДП «Газ–Тепло» у цьому разі повністю контролюватиме фінансові потоки підприємств-боржників.
    На спільній нараді керівники й фахівці ДК «Газ України» та ДП «Газ – тепло» опрацювали механізми укладання ДП «Газ – тепло» договорів з 288 підприємствами ТКЕ–боржниками, які не розрахувались на 100% з ДК «Газ України» за спожитий 2005 року газ і не здатні самі ефективно здійснювати фінансово-господарську діяльність, а також потребують прямого управління менеджерів ДП «Газ-Тепло».
    Серед них – ОП Донецьктепломережа (рівень розрахунків – 65%, борг перед Компанією за спожитий у 2005 році природний газ - 21,8 млн.грн.), ДОКП Донецьктеплокомуненерго (відповідно 67% і 16,7 млн. грн.), КП Ужгородтеплокомуненерго (55%, 4,3 млн. грн.), КП Білоцерківтепломережа (62%, 3,5 млн. грн.), ДП Криворізька теплоцентраль (62%, 16,9 млн. грн.), СП Лисичанськтепломережа (29%, 5,4 млн.грн) та інші.
    Перелік підприємств комунальної теплоенергетики, котелень промислових підприємств, що забезпечують теплом населення, бюджетні установи й організації, і які укладатимуть угоди на постачання природного газу через ДП «Газ–Тепло», може корегуватися з урахуванням розрахунків підприємств-боржників до 10 жовтня, а також надходжень за пільгами й субсидіями та балансу природного газу.
    ДК «Газ України» має достатні ресурси природного газу для забезпечення потреб усіх споживачів. Проте Компанія вже неодноразово наголошувала, що для сталого забезпечення усіх споживачів, в тому числі й підприємств комунальної теплоенергетики, розрахунки за спожитий енергоносій, згідно вимог Уряду, мають бути стовідсотковими.
    Прес-служба
    ДК «Газ України»
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.