• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні зареєстровано 104 162 земельні угоди
    Опубликовано: 2022-07-06 12:01:55

    В Україні зареєстровано 104 162 земельні угоди

    Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомляє, що станом на 20 червня укладено 104 162 угоди в рамках ринку землі.

    Подали заяви для отримання доступу до Державного земельного кадастру 5543 нотаріусів. Всього заяв – 6223, із них погоджено 5468, відмову отримали 751, в черзі – 4.

    Нотаріуси з Державним земельним кадастром працюють у штатному режимі.

    Серед регіонів-лідерів за площею земель, щодо яких зареєстровано правочини, – Харківщина, Дніпропетровщина, Херсонщина, Кіровоградщина та Полтавщина.

    Довідково:

    1 липня 2021 в Україні офіційно стартував ринок землі. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи-громадяни України з обмеженням у 100 гектарів. Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання щодо продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.