• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні картоплю пропонують переробляти на сухе пюре
    Опубликовано: 2022-06-21 17:03:08

    Перед виробниками постало питання доречності виготовлення крохмалю в 2022-2023 МР. Якщо за два роки не вивезти з країни виготовлений крохмаль, то він втратить термін придатності до реалізації та підлягатиме утилізації. Про це повідомила експерт Всесвітнього банку з розвитку плодоовочівництва Оксана Руженкова, пише agronews.ua.

    «Реальний вихід із ситуації — модернізація бодай кількох крохмальних заводів і випуск на їхніх потужностях сухого картопляного пюре. Цей продукт є життєво необхідним, щоб прогодувати нашу армію, щоб допомогти людям на територіях, що постраждали. Для закриття потреб 1 млн особового складу ЗСУ достатньо 2,5 тис. т картопляного пюре. Якщо хтось готовий користуватися цим зручним напівфабрикатом у разі перебування в сховищах, за відключення електроенергії — у будь-яких критичних ситуаціях, то обсяг варто збільшити до 5 тис. т. І тоді не потрібно буде вносити картопляне пюре в список продуктів першочергового критичного імпорту», — зазначає Оксана Руженкова.

    Вона додає, що це інвестиція та підтримка областей, створення там робочих місць і можливість повернення людей додому, а також — це продовольча безпека.

    Оксана Руженкова відзначила, що в Мінагрополітики готові провести нараду із власниками крохмальних підприємств, щоб допомогти в будівництві.

    «Упевнена, це буде справжній прорив і крок уперед до самозабезпечення, до самоствердження і справжньої відбудови. Навіть за умов війни нам усім потрібен конструктив і рух уперед. Незважаючи ні на що і всупереч усьому», — резюмувала Оксана Руженкова.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.