• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, в чому користь та шкода волоських горіхів
    Опубликовано: 2022-06-11 12:05:32

    Дослівний переклад латинської назви волоського горіха – “царський жолудь”. Продукт довгий час вважався їжею обраних, нижчі стани не могли навіть спробувати його під страхом покарання. Ще його називали “деревом життя”. Це було раніше, сьогодні такий горіх знаходитися у вільному продажі, але також залишається цінним продуктом для усього організму людини, пише Yizhainfo, пише  agronews.ua.

    У медицині горіх відомий з часів Авіценни і Гіппократа, його застосовували, як антисептик, тонізуючий та очищаючий засіб, який здатний значно покращувати травлення. Можна сказати, що і сьогодні такий горіх застосовується лікарями, широко використовується в косметології і не лише. Але багатьом людям хочеться дізнатися, чому такий продукт несе велику користь усьому організму, і в якій кількості його дозволено приймати? На усі ці питання є повноцінні відповіді.

    З чого складається волоський горіх?
    Фахівці намагаються постійно дізнаватися про кожен продукт усю потрібну інформацію. Проведеними дослідженнями встановлено, що вживання хоч би двох ядер горіхів на день збагатить організм людини на наступними корисними елементами:

    фосфор;
    марганець;
    цинк;
    вітаміни груп А, До, РР, В, Е, С;
    магній;
    калій;
    алюміній;
    сірка;
    залізо.

    При цьому різні мікро-макроелементи розташовуються в різних частинах горіха. З цієї причини не варто вважати, що вживати можна і треба тільки ядра горіх. Листя багате на алкалоїди, каротин, вітаміни С і Е, ядра – білки, вітаміни Е, С, К, Р і амінокислоти. При цьому велика кількість солей кобальту, заліза, ефірних олій міститься саме в зрілих плодах, в незрілих більше вітамінів і каротину.

    Тому багато хто використовує не лише зрілі горіхи, але і ті, які ще не достигли несуть користь і можуть застосовуватися в створенні найрізноманітніших засобів по догляду за тілом. Зрозуміло, що користь від горіха є, але яка саме давайте розібиратися!

    Корисні властивості волоських горіхів!
    У медицині горіхи використовуються як судинорозширювальний, жовчогінний, глистогінний, протизапальний засіб. Багато людей відмічають, що поїдання горіхів відмінно допомагає відновити сили після важких захворювань, хірургічних операцій і різних травм. І це лише мала частина користі, яку горіх приносять організму людини.

    Окрім цього варто відмітити наступні його корисні властивості:

    Йде процес поліпшення пам’яті.
    Допомагає позбавитися від закрепу.
    Знижує рівень жирів в крові.
    Зміцнює стінки кровоносних судин.
    Покращує потенцію у чоловіків.
    В горіхах міститься цілий ряд антиоксидантів, здатних перешкоджати розвитку ракових клітин.
    Зменшує прояви метаболічного синдрому, що включає: підвищений тиск, підвищений рівень жиру і холестерину в крові, зайву вагу.
    Допомагає контролювати рівень інсуліну та цукру в крові, що дуже корисно для людей, що страждають цукровим діабетом другого типу.
    Зміцнює кісткову систему.
    Нормалізує сон.
    Зміцнює імунну систему.

    Про користь волоського горіха можна говорити багато. Але також виникає цілком нормальне питання, а чи є у нього ті якості, які можуть зашкодити організму?

    Шкода від вживання волоського горіха
    Як відомо, волоський горіх являється алергеном через великий вміст жирів і білків. Надмірне його вживання приводить до таких негативних наслідків, як запалення мигдалин, висип в ротовій порожнині, спазми судин головного мозку, кропив’янка, стоматит і діатез.

    Щоб уникнути цього не варто зловживати горіхами. З’їдати краще не більше 4-х ядер на добу. Тоді волоські горіхи приноситимуть тільки користь, а не шкоду.

    Існують також протипоказання до споживання волоського горіха для декількох категорій людей, у яких:

    підвищена здатність згущуватися крові;
    хвороби кишечника;
    екзема;
    псоріаз.

    Протипоказанням може служити і те, що продукт досить калорійний, на 100 грамів доводиться 650 кілокалорій. Це варто врахувати тим, хто бореться із зайвою вагою. Ні в якому разі не можна вживати зіпсовані горіхи: під дією плісняви виробляються токсини, які можуть провокувати онкологічні захворювання. Незважаючи на усі ці негативні якості, волоський горіх – дуже корисний продукт, його шкода для організму мінімальна, якщо дотримуватися перелічені вище правила.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.