• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, кому категорично заборонено їсти редиску
    Опубликовано: 2022-05-05 13:04:04

    Редиска – їстівна рослина і вирощується як овоч у багатьох країнах світу. Її назва походить від лат. radix – корінь. Про це повідомляє harbuz.info, пише agronews.ua.

    У їжу зазвичай вживають коренеплоди, які мають товщину до 3 см і покриті тонкою шкірою, забарвлену частіше в червоний, рожевий або біло-рожевий колір. Коренеплоди редиски мають гострий смак. Такий типовий смак редиски обумовлений вмістом в рослині гірчичного масла, яке при тиску перетворюється в глікозид гірчичного масла.

    До редиски в своєму раціоні варто з обережністю ставитися хворим з хворобами дванадцятипалої кишки, шлунка, жовчного міхура, підшлункової залози, печінки через велику кількості в її складі ефірних масел. У великих кількостях цей овоч може спровокувати здуття кишечника і подразнення слизової шлунка. Тому лікарі радять їсти редиску не частіше одного разу на тиждень.

    У складі редису також є ціаногенні глікозиди, які можуть порушувати роботу щитовидної залози і провокувати появу зобу. Щоб цього уникнути, достатньо відварити редиску перед вживанням.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.