• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оприлюднено продукти щоденного вжитку, які викликають рак
    Опубликовано: 2022-02-18 13:08:44

    Одна з причин появи онкологічних захворювань – погане харчування.  Відомо, що одним з факторів розвитку онкологічних захворювань є харчування. Тому необхідно приділяти увагу всім прийомам їжі протягом дня, починаючи зі сніданку. Про це повідомляє agrotrend.com.ua, пише agronews.ua.

    Сьогодні ми поговоримо про продукти, які провокують поділ ракових клітин.

    Смажені в олії продукти-канцерогени класу 2А
    Смажені пиріжки, цибульні коржі, крильця у фритюрі, гамбургери є одними з улюблених продуктів, що вживаються більшістю людей на сніданок. Однак смажені в маслі продукти входять до групи канцерогенів класу 2а.

    При смаженні харчових продуктів на високій температурі руйнуються не тільки вітаміни і поживні речовини, що входять до їх складу, але і відбувається високотемпературна денатурація білків і жирів, в результаті якої утворюються канцерогени, такі як бензпірен і гетероциклічні Аміни.

    Таким чином, під час смаження в маслі при високих температурах багато корисних і поживних продуктів миттєво стають джерелом небезпечних канцерогенних речовин, що викликають рак. Прикладом служать курячі яйця. Це ідеальний продукт для сніданку. Однак в смаженому вигляді яйця можуть придбати канцерогенні властивості.Тому тим, хто любить їсти курячі яйця на сніданок, рекомендується вибирати більш корисні способи приготування, наприклад, варіння.

    Соління-канцерогени класу А2
    Нещодавно Міжнародне агентство з дослідження раку Всесвітньої організації охорони здоров’я додало в офіційний список канцерогенів мариновані продукти.

    Солоні овочі та мариновані продукти містять велику кількість нітритів. Хоча самі по собі нітрити не викликають раку, але, з’єднуючись з продуктами розкладання білка в шлунку, сприяють утворенню канцерогенних речовин — нітрозамінів.

    Звичайно ж, повністю виключати соління з раціону не варто, але часте вживання їх в їжу може привести до виникнення онкології.

    Продукти переробки м’яса-канцерогени класу 1
    Продукти переробки м’яса включають шинку, сосиски, бекон, в’ялене і копчене м’ясо, м’ясні консерви. Головним фактором небезпеки таких продуктів для здоров’я є вміст в них нітриту натрію.

    Ще в 2016 році Всесвітня організація охорони здоров’я внесла продукти переробки м’яса в список канцерогенів класу 1, тобто продуктів, які з великою ймовірністю можуть викликати рак.

    Щоб запобігти поділу ракових клітин, необхідно піклуватися про судинах головного мозку. У цьому питанні харчування також відіграє важливу роль.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.