• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Виробники цукру отримають держпідтримку через високі ціни на газ
    Опубликовано: 2022-02-02 12:03:28

    Кабінет міністрів розгляне можливість державної підтримки для виробників цукру у випадку збереження високих цін на газ восени 2022 року, коли розпочнеться новий сезон цукроваріння. Про це міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook, пише agronews.ua.

    “Хочу звернутись до асоціації “Укрцукор”. У випадку надвисоких цін на природний газ восени 2022 року уряд знайде для бурякоцукрової галузі збалансоване рішення щодо ціноутворення на газ на період цукробурякового виробництва на заводах. Тому спокійно інвестуйте у вирощування і плануйте посівні площі згідно зі сівозміною”, – написав Лещенко.

    Міністр нагадав, що у січні Кабмін вже запровадив спеціальні умови придбання газу для виробників соціальних продуктів харчування.

    “На лютий усі їхні потреби закрито”, – наголосив Лещенко.

    Рішення поширюється на компанії, для яких основним видом діяльності є виробництво борошна пшеничного першого сорту, молока пастеризованого жирністю 2,5% (у плівці), хліба житньо-пшеничного, яєць курячих категорії С1, птиці (тушки курячої), а також батону та соняшникової олії, які були внесені у відповідний перелік також 30 грудня.

    При цьому дія цієї постанови має тривати до кінця карантину Covid-19, але не довше кінця квітня 2022 року.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.