• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Волинь та Тернопільщина завершили сівбу озимини
    Опубликовано: 2021-10-31 14:05:14

    Станом на 25 жовтня, озимі зернові культури посіяні на площі 6,5 млн. га, або 83% до прогнозу. Лідерами за темпами сівби озимих зернових культур є аграрії Сумщини, Полтавщини, Волині та Тернопільщини, які завершили сівбу озимого клину, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства.

    Зокрема, пшениці посіяно 5,7 млн. га, або 85% до прогнозу. Крім вище вказаних сівбу озимої пшениці завершили сільгосптоваровиробники Житомирщини.

    Ячменю посіяно 983 тис. га, або 67% до прогнозу, а крім вище вказаних аграрії сільськогосподарські товаровиробники Закарпаття, Київщини та Львівщини.

    Жита посіяно 150 тис. га, або 93% до прогнозу. Крім вище вказаних його сівбу вже завершили у Вінницькій, Житомирській, Миколаївській, та Херсонській областях. Близькі до завершення Київщини, Рівненщини, Чернігівщини та ряду інших областей.

    Крім того в Україні посіяно 1 млн. га озимого ріпаку, що становить 98% до прогнозу. Повністю завершили сівбу ріпаку аграрії 19 областей, а Дніпропетровщини та Харківщини прогнозні показники перевиконали.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.