• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, яке сало найкорисніше
    Опубликовано: 2021-10-10 11:07:11

    Сало – справжній український продукт, який їдять практично всі, найчастіше з борщем, часником та смачними пампушками. Дуже часто ми їмо цей продукт у різному вигляді – сире, копчене, мариноване, смажене, солоне, й навіть не замислюємося про те, в якому вигляді воно найкорисніше, а в якому – навпаки. Повідомляє obozrevatel, пише agronews.ua.

    Дієтологиня Людмила Гончарова поділилася дуже корисною інформацією стосовно правильного вживання сала та розповіла, яке ж найкорисніше для організму. Експертка зазначила, що лише в сирому вигляді сало має корисні властивості.

    “Якщо ви вживаєте копчене сало, варене або будь-яке інше, то воно втрачає свої властивості, тому що жири змінюють свою біохімічну структуру”, – зауважила вона.

    Також вона додала, що найкраще обирати смачне та натуральне сало дивлячись на його зовнішній вигляд. Ідеальним буде продукт без м’ясних прожилок.

    Дієтологиня пояснила чому – бо саме в таких шарах м’яса можуть бути небезпечні мікроорганізми, які не зникнуть після додавання солі. Вбити паразитів можна лише піддавши сало термічній обробці – зваривши або прокоптити за високої температури.

    Експертка поділилася своїм методом та способом приготування корисного продукту.

    Вона радить вибрати гарне сало й самостійно нашпигувати часником, потім натерти сумішшю солі та пряних трав, покласти в каструлю або миску, обов’язково – шкіркою вниз, щедро присипати сіллю й додати кілька лаврових листочків. Не забудьте обов’язково придавити кришку каструлі пресом та дайте промаринуватися так 3 тижні. В результаті ви отримаєте смачне сало, а найголовніше – повністю безпечне, натуральне та корисне.

    Дієтологиня додала, що їсти сало потрібно не з чимось, а як самостійний продукт – “не вприкуску” з хлібом та борщем. Сире сало нарізається тонко, їсти його треба з зеленню, зеленим огірком або листям салату.

    Найцікавіше – експертка не радить їсти інші продукти як за чотири години до, так і після вживання сала. Вона також зазначила, що денна доза вживання сала – 50 грамів – це максимум.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.