• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, якого меду цьогоріч зібрано найбільше
    Опубликовано: 2021-08-29 12:03:46

    Через дощі й холодні ночі в травні-червні вітчизняні пасічники зібрали менше акацієвого та липового меду, а от найбільший збір приніс соняшниковий мед. Про це повідомляє Gazeta.ua, пише agronews.ua.

    Цього року загалом в Україні збори меду зменшились на 20-30%. Найбільше по Україні зібрали соняшникового меду — по 15 кг з бджолиної сім’ї. У Луганській і Донецькій обл. найбільший збір пасічники отримали з акацієвого меду — по 10 кг з бджолосім’ї, а у Харківській —  меду з липи, в середньому по 12 кг з бджолосім’ї.

    «Біла акація, хоч і цвіла гарно, та не в кожній області виділяла нектар, тому в середньому зібрали по 6-7 кг з бджолиної сім’ї. Далі з надією переїхали в ліс на липу, але на жаль, і липа нічого майже не дала. Тому травневий мед, був з ароматом білої акації, липи та різнотрав’я. Непогано в цьому році коріандрового меду отримали і різнотрав’я з соняшником», — розповіла голова громадської спілки «Полтавський пасічник» Наталія Сенчук.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.