• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Яких продуктів варто уникати під час сезонних алергій. Як полегшити симптоми
    Опубликовано: 2021-04-12 09:01:45

    Якщо ви страждаєте на сезонну алергію, ви помічали, що певні продукти погіршують симптоми. Це називається синдромом оральної алергії (OAS) або пилковий харчовий синдром.

    Про це розповів в інтерв'ю для видання LIVESTRONG.com доктор медичних наук та засновник центру Allergy & Asthma Care of NewYork Кліффорд Бассетт.

    "OAS виникає у людей, чутливих до пилку, під час споживання деяких сирих фруктів, горіхів, овочів або спецій", – пояснює лікар.

    За даними American College of Allergy, Asthma & Immunology (ACAAI), це перехресна реакція, яка виникає між алергенами як в пилку, так і в продуктах, що викликають погіршення симптомів.

    Протягом 10 хвилин після вживання їжі людина може помітити слабкий свербіж або поколювання в роті, губах або горлі. За словами лікаря, травний процес нейтралізує ці алергени, тому симптому швидко зникнуть. Але для невеликого відсотка людей ці реакції можуть бути важчими.

    Хто знаходиться в групі ризику розвитку OAS
    За словами доктора Бассетта, після розвитку синдрому у вас виникають симптоми, якщо:

    Ви маєте серйозну алергію на пилок.
    Пилок знаходиться у повітрі у вашому районі.
    Зараз пік сезонної алергії
    Ви чутливі до різних типів сезонного пилку.
    "OAS частіше спостерігається у людей, які мають чутливість до пилку берези, навіть більше, ніж у тих, хто чутливий до пилку трави і рослин", – стверджує доктор Бассетт.

    Згідно з ACAAI, деякі пилки асоціюються з конкретними продуктами харчування. Знаючи це, ви зможете краще зрозуміти свої симптоми та причини їх виникнення.

    Алергія на пилок берези
    За даними Cleveland Clinic, сезон пилку дерев починається з початку весни і триває до травня. Експерти ACAAI радять людям з такою алергією уникати продуктів:

    яблука;
    мигдаль;
    морква;
    селера;
    вишня;
    фундук;
    ківі;
    персики;
    груші;
    сливи.

    Алергія на пилок трави
    За даними ACAAI, пилок трави зазвичай знаходиться в повітрі наприкінці весни та влітку. Людям з такою алергією варто уникати:

    селери;
    дині;
    апельсинів;
    персиків;
    помідорів.

    Алергія на пилок амброзії
    Амброзія починає квітнути з початку серпня до середини вересня. Побічні ефекти можуть викликати через такі продукти:

    банани;
    огірки;
    мед;
    кавун;
    картопля;
    кабачки;
    насіння соняшників.

    Як зменшити симптоми алергії
    1. Уникайте вживання в їжу продуктів, які можуть посилити симптоми.

    2. Зверніться до сертифікованого алерголога. Він назначить потрібні аналізи та ліки, які будуть відповідати індивідуальним діагнозам пацієнта.

    3. Лікар Бассет рекомендує приймати ліки проти алергії для полегшення симптомів. Тому що вони можуть негативно вплинути на якість вашого повсякденного життя.

    3. Старайтесь уникати алергенів, якщо це можливо. Наприклад, носіть сонцезахисні окуляри та головний убір. Після прогулянки обов'язково прийміть душ та змийте пилок з тіла та волосся. Коли настає сезонний пік цвітіння, намагайтесь не виходити на вулицю.

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.