• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Для українських агроекспортерів відкриють ринки 24 країн в Африці та Азії
    Опубликовано: 2020-12-24 14:04:44

    В Україні Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів наразі розглядаються запити щодо експорту 37 видів продукції тваринного походження та 21 виду продукції рослинного походження. Про це повідомляє пресслужба відомства, пише agronews.ua.

    Вчора, 21 грудня 2020 року, в рамках Конференції керівників закордонних дипломатичних установ України відбулася пленарна сесія «Економічна дипломатія: просування українського експорту та залучення іноземних інвестицій» під головуванням заступника міністра закордонних справ (CDTO) Дмитра Сеніка. Участь у заході взяла Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

    Під час сесії були обговорені питання відкриття іноземних ринків для українських виробників харчових продуктів та укладення нових торговельних угод. Владислава Магалецька доповіла про результати роботи Держпродспоживслужби та плани по збільшенню експорту української продукції.

    Так, за її словами, сьогодні розглядаються запити щодо експорту 37 видів продукції тваринного походження та 21 виду продукції рослинного походження.

    «Кожен з них потрібно узгодити на міждержавному рівні і провести значну роботу по алгоритму із шести послідовних дій: запит, оцінка ризику, аудит системи на місці, узгодження двосторонніх документів, інспектування або схвалення підприємств, проведення навчання офіційних ветеринарів та державних інспекторів», – зазначила Голова Держпродспоживслужби.

    Крім того, Держпродспоживслужба ініціювала процес відкриття ринків 24 країн світу в Африці та Азії.
    «Сподіваюсь, що 2021 рік стане роком відновлення економічної активності у світі і пандемія не завадить нам та нашим партнерам посилити взаємовигідне співробітництво», – підкреслила Владислава Магалецька.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.