• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Основна мета професійної реабілітації інвалідів – інтеграція їх у суспільство
    Опубликовано: 2005-09-19 16:52:00
    „Професійна реабілітація та працевлаштування інвалідів” - тема міжнародного семінару, що відбувся у Ялті 15-16 вересня. Ініціатори проведення - Міністерство праці та соціальної політики та представники Ради Європи.
    Вдосконалити систему реабілітації інвалідів, спрямовану на відновлення їхнього здоров'я та здібностей, створити їм необхідні умови та рівні можливості в усіх сферах життєдіяльності, активно інтегрувати інвалідів до суспільства – головні завдання, які розглядали учасники засідання.
    „Україна має зробити все можливе для покращення системи професійної реабілітації та зайнятості. Нинішній етап розвитку соціального захисту та реабілітації інвалідів потребує скоординованої та відповідальної політики центральних та регіональних органів праці та соціального захисту, Державної служби зайнятості, відділень фонду соціального захисту інвалідів”, - розповіла директор Департаменту у справах інвалідів та людей похилого віку Міністерства праці та соціальної політики Ірина ТАРАБУКІНА.
    На початку року в Україні, за даними Держаного комітету статистики, налічувалося понад 2,47 млн. інвалідів, з них працювало 345 тис., тобто трохи більше 14 % від їх загальної кількості.
    За перше півріччя цього року Державна служба зайнятості працевлаштувала 2,7 тис. інвалідів, а за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів створено близько 1,4 тис. робочих місць для інвалідів.
    Ірина Тарбукіна поінформувала, що „з моменту впровадження Національної програми професійної реабілітації та зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2001-2005 роки мережу центрів раннього втручання і соціальної реабілітації дітей-інвалідів, центрів професійної, медичної та соціальної реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями розширено до 273 закладів, з них:
    - 201 центр (відділення) соціальної реабілітації дітей-інвалідів (у 2003 році – 160);
    - 72 центри (відділення) професійної, медичної та соціальної реабілітації інвалідів (у 2003 році – 62)”.
    В результаті зустрічі було вирішено і надалі активно співпрацювати з експертами Ради Європи з метою вдосконалення системи соціального захисту інвалідів.
    Прес-служба Міністерства праці та соціальної політики України
    01023, Київ-23, вул. Еспланадна, 8/10, тел/факс 289-05-37, 428-05-62 e-mail pressmlsp
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.